Květák pod peřinou

Suroviny: 1 květák, 1 kysaná smetana, česnek - asi 2 nebo 3 stroužky, 2 vejce, sůl, bílý pepř a sýr na strouhání.

Postup: Z květáku otrháme největší zelené listy a v odkrytém hrnci uvaříme do poloměkka. Rozdělíme jej na větší růžice, naskládáme do pekáčku, trochu osolíme. V kysané smetaně rozmícháme 2 syrová vejce, osolíme a opepříme. Podle chuti vmícháme prolisovaný česnek. Směsí zalijeme květák a pečeme, dokud smetana neztuhne. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.