Kuřecí salát s avokádem
Můžete využít zbytek pečeného nebo grilovaného kuřete.
Ingredience
- 1 avokádo
- kuřecí maso – v množství asi půl prsíček, ale může to být i maso ze stehna
- 1 malá cibule
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- cherry rajčata
- černé olivy
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžicí vyjmeme dužinu a také ji nakrájíme.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a nakonec vmícháme majonézu s hořčicí, podle chuti osolíme, opepříme.
- Před podáváním zdobíme rozkrájenými cherry rajčaty a olivami, podáváme s kouskem pečiva podle chuti, výborný je opečený toast.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.