Kuřecí stehna na paprikách
Pro lepší barevný vzhled volte papriky různé barvy.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 2-3 papriky různé barvy
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- trochu rozmarýnu
- 3-4 lžíce oleje
Postup:
- Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a položíme do pekáčku s olejem. Přidáme rozmarýn, mírně podlijeme a dáme péci.
- Když je maso skoro měkké, přidáme k němu nakrájené papriky a na plátky nakrájený česnek a dopečeme.
- V závěru ještě odklopíme, aby se vypekla kůžička do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
-
Kuřecí prsa na pomeranči a jablku
Kuřecí maso se s ovocem dobře snáší, i když si to někteří šéfkuchaři nemyslí...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka