Kuřecí prsa na pomeranči a jablku
Kuřecí maso se s ovocem dobře snáší, i když si to někteří šéfkuchaři nemyslí...
Ingredience
- 1 kuřecí prsa
- 2 lžíce oleje
- půl pomeranče
- 1 jablko
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- sójová omáčka
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji, přidáme plátky z pomeranče, osminky z oloupaného jablka a na tenké plátky nakrájený zázvor.
- Zakápneme sójovou omáčkou, mírně podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží nebo čirokem (druh bezlepkové obilniny, dá se koupit v prodejnách zdravé výživy).
Související
-
Zelené kuřecí karí
Zelené – protože použijeme zelenou karí pastu. Kdo rád opravdu ostré, vymění ji za karí pastu červenou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka