Kuřecí prsa na pomeranči a jablku
Kuřecí maso se s ovocem dobře snáší, i když si to někteří šéfkuchaři nemyslí...
Ingredience
- 1 kuřecí prsa
- 2 lžíce oleje
- půl pomeranče
- 1 jablko
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- sójová omáčka
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji, přidáme plátky z pomeranče, osminky z oloupaného jablka a na tenké plátky nakrájený zázvor.
- Zakápneme sójovou omáčkou, mírně podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží nebo čirokem (druh bezlepkové obilniny, dá se koupit v prodejnách zdravé výživy).
Související
-
Zelené kuřecí karí
Zelené – protože použijeme zelenou karí pastu. Kdo rád opravdu ostré, vymění ji za karí pastu červenou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.