Kuřecí rizoto se zeleninou

Zbyl kousek pečeného kuřete, stěží pro jednoho a ke stolu jste čtyři?

Ingredience
  • pečené nebo vařené kuřecí maso
  • šálek rýže
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • mražený hrášek
  • 2 lžíce másla
  • 1 kávová lžička oleje
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný sýr

Postup:

  1. Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, osolíme a s trochou vody udusíme.
  2. Vedle připravíme rýži – na šálek rýže dáme dva šálky vody, osolíme, kápneme oleje, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a pod pokličkou dodusíme. Můžeme taky dát do peřin a nechat rýži dojít.
  1. Smícháme rýži se zeleninou, přidáme nakrájené maso a mražený hrášek, předem propláchnutý na sítu horkou vodou.
  2. Podle chuti dosolíme, opepříme a na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Související

  • České rizoto

    Ital by se možná trochu divil...       

  • Hlívové rizoto

    Hlíva je malý velký přírodní zázrak – posiluje organismus v boji s infekcemi a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. A navrch – dobře chutná!

  • Rybí rizoto

    Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!