Kuřecí rizoto se zeleninou
Zbyl kousek pečeného kuřete, stěží pro jednoho a ke stolu jste čtyři?
Ingredience
- pečené nebo vařené kuřecí maso
- šálek rýže
- mrkev
- petržel
- celer
- mražený hrášek
- 2 lžíce másla
- 1 kávová lžička oleje
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr
Postup:
- Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, osolíme a s trochou vody udusíme.
- Vedle připravíme rýži – na šálek rýže dáme dva šálky vody, osolíme, kápneme oleje, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a pod pokličkou dodusíme. Můžeme taky dát do peřin a nechat rýži dojít.
- Smícháme rýži se zeleninou, přidáme nakrájené maso a mražený hrášek, předem propláchnutý na sítu horkou vodou.
- Podle chuti dosolíme, opepříme a na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Související
-
Hlívové rizoto
Hlíva je malý velký přírodní zázrak – posiluje organismus v boji s infekcemi a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. A navrch – dobře chutná!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka