České rizoto

Ital by se možná trochu divil...       

Suroviny:

1 hrnek rýže

4 žampiony

2-3 zelené papriky

2-3 rajčata

šálek mraženého hrášku

případně 200 g měkkého salámu

případně strouhaný sýr

olej

sůl

Postup:

  1. Propláchnutou rýži osmahneme na troše oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a udusíme.
  2. Mezitím na oleji osmahneme očištěné nakrájené žampiony, přidáme hrášek, na kousíčky nakrájenou papriku a rajčata, kdo chce, přidá i nakrájený salám, mírně podlijeme a krátce podusíme.
  3. Nakonec smícháme udušenou rýži se zeleninovou směsí, na talíři tvoříme naběračkou kopečky a můžeme posypat strouhaným sýrem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.