České rizoto

Ital by se možná trochu divil...       

Suroviny:

1 hrnek rýže

4 žampiony

2-3 zelené papriky

2-3 rajčata

šálek mraženého hrášku

případně 200 g měkkého salámu

případně strouhaný sýr

olej

sůl

Postup:

  1. Propláchnutou rýži osmahneme na troše oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a udusíme.
  2. Mezitím na oleji osmahneme očištěné nakrájené žampiony, přidáme hrášek, na kousíčky nakrájenou papriku a rajčata, kdo chce, přidá i nakrájený salám, mírně podlijeme a krátce podusíme.
  3. Nakonec smícháme udušenou rýži se zeleninovou směsí, na talíři tvoříme naběračkou kopečky a můžeme posypat strouhaným sýrem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?