České rizoto
Ital by se možná trochu divil...
Suroviny:
1 hrnek rýže
4 žampiony
2-3 zelené papriky
2-3 rajčata
šálek mraženého hrášku
případně 200 g měkkého salámu
případně strouhaný sýr
olej
sůl
Postup:
- Propláchnutou rýži osmahneme na troše oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a udusíme.
- Mezitím na oleji osmahneme očištěné nakrájené žampiony, přidáme hrášek, na kousíčky nakrájenou papriku a rajčata, kdo chce, přidá i nakrájený salám, mírně podlijeme a krátce podusíme.
- Nakonec smícháme udušenou rýži se zeleninovou směsí, na talíři tvoříme naběračkou kopečky a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.