České rizoto
Ital by se možná trochu divil...
Suroviny:
1 hrnek rýže
4 žampiony
2-3 zelené papriky
2-3 rajčata
šálek mraženého hrášku
případně 200 g měkkého salámu
případně strouhaný sýr
olej
sůl
Postup:
- Propláchnutou rýži osmahneme na troše oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a udusíme.
- Mezitím na oleji osmahneme očištěné nakrájené žampiony, přidáme hrášek, na kousíčky nakrájenou papriku a rajčata, kdo chce, přidá i nakrájený salám, mírně podlijeme a krátce podusíme.
- Nakonec smícháme udušenou rýži se zeleninovou směsí, na talíři tvoříme naběračkou kopečky a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.