Roštěná s rýží
Dnes je to kvůli ceně hovězího poměrně luxusní záležitost, ale stojí za to.
Suroviny:
4 roštěnky
sůl
pepř
1 velká cibule
2 lžíce sádla
2 šálky rýže basmati
1 lžička oleje
sůl
4 hřebíčky
Postup:
- Roštěnky naklepeme, nakrojíme okraje, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
- Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do zlatova, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- Rýži propláchneme, zalijeme studenou vodou, necháme asi hodinu stát, znovu propláchneme.
- Do kastrolu ke 2 šálkům rýže přidáme 4 šálky vody, osolíme, kápneme oleje, přidáme hřebíčky a uvedeme do varu.
- Oheň hned stáhneme, necháme 5 minut dusit pod pokličkou, pak kastrol zabalíme do utěrky, přikryjeme dekou a 20 minut necháme dojít.
Související
-
Pastýřská roštěná
400 g hovězí roštěnky, 100 g uzené klobásy, 150 g uzeného sýra, 2 lžíce kečupu, 2 cibule, 20 g hladké mouky, 50 g sádla , masový vývar, sůl, pepř a nadrobno nasekan...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka