Roštěná s rýží
Dnes je to kvůli ceně hovězího poměrně luxusní záležitost, ale stojí za to.
Suroviny:
4 roštěnky
sůl
pepř
1 velká cibule
2 lžíce sádla
2 šálky rýže basmati
1 lžička oleje
sůl
4 hřebíčky
Postup:
- Roštěnky naklepeme, nakrojíme okraje, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
- Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do zlatova, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- Rýži propláchneme, zalijeme studenou vodou, necháme asi hodinu stát, znovu propláchneme.
- Do kastrolu ke 2 šálkům rýže přidáme 4 šálky vody, osolíme, kápneme oleje, přidáme hřebíčky a uvedeme do varu.
- Oheň hned stáhneme, necháme 5 minut dusit pod pokličkou, pak kastrol zabalíme do utěrky, přikryjeme dekou a 20 minut necháme dojít.
Související
-
Pastýřská roštěná
400 g hovězí roštěnky, 100 g uzené klobásy, 150 g uzeného sýra, 2 lžíce kečupu, 2 cibule, 20 g hladké mouky, 50 g sádla , masový vývar, sůl, pepř a nadrobno nasekan...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.