Roštěná s rýží

Dnes je to kvůli ceně hovězího poměrně luxusní záležitost, ale stojí za to.

Suroviny:

4 roštěnky

sůl

pepř

1 velká cibule

2 lžíce sádla

2 šálky rýže basmati

1 lžička oleje

sůl

4 hřebíčky

Postup:

  1. Roštěnky naklepeme, nakrojíme okraje, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do zlatova, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  3. Rýži propláchneme, zalijeme studenou vodou, necháme asi hodinu stát, znovu propláchneme.
  4. Do kastrolu ke 2 šálkům rýže přidáme 4 šálky vody, osolíme, kápneme oleje, přidáme hřebíčky a uvedeme do varu.
  5. Oheň hned stáhneme, necháme 5 minut dusit pod pokličkou, pak kastrol zabalíme do utěrky, přikryjeme dekou a 20 minut necháme dojít.

Související