Pastýřská roštěná

400 g hovězí roštěnky, 100 g uzené klobásy, 150 g uzeného sýra, 2 lžíce kečupu, 2 cibule, 20 g hladké mouky, 50 g sádla , masový vývar, sůl, pepř a nadrobno nasekaná zelená petrželka. Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a z obou stran osmahneme v rozpáleném sádle. Potom maso vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme. Vrátíme maso, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Až bude maso měkké, přendáme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem, podlijeme šťávou z masa a zapečeme v předehřáté troubě. Roštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou a podáváme s opečenými brambory nebo hranolky.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.