Argentinské roštěnky
Nemusí to být zrovna argentinské hovězí…
Suroviny:
4 roštěnky
4 nožičky kvalitních párků
3 větší cibule
150 ml ostřejšího kečupu
kořenící směs Argentina
sůl
2-3 lžíce oleje
hladká mouka
Postup:
- Roštěnky naklepeme, potřeme olejem, poprášíme „argentinou“, naskládáme do misky a přes noc necháme v ledničce marinovat.
- Před přípravou roštěnky jemně obalíme v hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme v rozehřátém oleji.
- Opečené roštěnky lehce přisolíme, dáme do vymaštěného pekáče, na každou položíme podélně naříznutý párek, posypeme nakrájenou cibulí a zakapeme kečupem. Mírně podlijeme, nejlépe vývarem a asi hodinu a půl pečeme v troubě na 190-200 stupňů. Kontrolujeme, aby se maso nepřipeklo.
- Podáváme s rýží.
Související
-
Vídeňské roštěnky
Budou vám povědomé stejně jako Maďarům nebo Slovákům – zkrátka dobrý recept všude domov má.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.