Argentinské roštěnky
Nemusí to být zrovna argentinské hovězí…
Suroviny:
4 roštěnky
4 nožičky kvalitních párků
3 větší cibule
150 ml ostřejšího kečupu
kořenící směs Argentina
sůl
2-3 lžíce oleje
hladká mouka
Postup:
- Roštěnky naklepeme, potřeme olejem, poprášíme „argentinou“, naskládáme do misky a přes noc necháme v ledničce marinovat.
- Před přípravou roštěnky jemně obalíme v hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme v rozehřátém oleji.
- Opečené roštěnky lehce přisolíme, dáme do vymaštěného pekáče, na každou položíme podélně naříznutý párek, posypeme nakrájenou cibulí a zakapeme kečupem. Mírně podlijeme, nejlépe vývarem a asi hodinu a půl pečeme v troubě na 190-200 stupňů. Kontrolujeme, aby se maso nepřipeklo.
- Podáváme s rýží.
Související
-
Vídeňské roštěnky
Budou vám povědomé stejně jako Maďarům nebo Slovákům – zkrátka dobrý recept všude domov má.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.