Argentinské roštěnky

Nemusí to být zrovna argentinské hovězí…

Suroviny:

4 roštěnky

4 nožičky kvalitních párků

3 větší cibule

150 ml ostřejšího kečupu

kořenící směs Argentina

sůl

2-3 lžíce oleje

hladká mouka

Postup:

  1. Roštěnky naklepeme, potřeme olejem, poprášíme „argentinou“, naskládáme do misky a přes noc necháme v ledničce marinovat.
  2. Před přípravou roštěnky jemně obalíme v hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme v rozehřátém oleji.
  3. Opečené roštěnky lehce přisolíme, dáme do vymaštěného pekáče, na každou položíme podélně naříznutý párek, posypeme nakrájenou cibulí a zakapeme kečupem. Mírně podlijeme, nejlépe vývarem a asi hodinu a půl pečeme v troubě na 190-200 stupňů. Kontrolujeme, aby se maso nepřipeklo.
  4. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.