Zapečené roštěnky
Málo práce a velký efekt – tak by se dalo charakterizovat tohle jídlo.
Suroviny:
4 roštěnky
100 g ementálu nebo jiného sýra podle chuti
1 vajíčko nebo raději 2 žloutky
2 lžíce smetany na vaření
pepř
chilli nebo karí…
sůl
olej
Postup:
1. Smícháme strouhaný sýr, žloutky, smetanu a koření podle chuti – chilli nebo karí, můžete volit i nějakou vaši oblíbenou směs.
2. Roštěnky mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a hned je na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme jako minutku.
3. Opečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy, přikryjeme sýrovou směsí a v horké troubě – nejlépe pod grilem – zapečeme.
4. Na talíři doplníme zeleninovou oblohou, podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka