Zapečené roštěnky

Hovězí roštěná (ilustr. obr.)
Málo práce a velký efekt – tak by se dalo charakterizovat tohle jídlo.

Suroviny:
4 roštěnky
100 g ementálu nebo jiného sýra podle chuti
1 vajíčko nebo raději 2 žloutky
2 lžíce smetany na vaření
pepř
chilli nebo karí…
sůl
olej

Postup:

1. Smícháme strouhaný sýr, žloutky, smetanu a koření podle chuti – chilli nebo karí, můžete volit i nějakou vaši oblíbenou směs.

2. Roštěnky mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a hned je na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme jako minutku.

3. Opečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy, přikryjeme sýrovou směsí a v horké troubě – nejlépe pod grilem – zapečeme.

4. Na talíři doplníme zeleninovou oblohou, podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.