Salát z kuřecího masa

I ze zbytku pečeného nebo grilovaného kuřete se dá vykouzlit dobré jídlo.

Ingredience
  • asi 200 g pečeného nebo grilovaného masa
  • ledový salát – asi 2 listy
  • 1 jablko
  • malá cibule
  • 2 lžíce majonézy
  • citronová šťáva
  • 1 lžička hořčice
  • pár vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • na ozdobu avokádo a kaki

Postup:

  1. Maso nakrájíme, salát natrháme na malé kousky, cibuli a jablko nakrájíme nadrobno a promícháme.
  2. Majonézu ochutíme hořčicí, solí, pepřem, citronovou šťávou a vmícháme pár nasekaných ořechů.
  3. Lehce vmícháme ochucenou majonézu do masové směsi.
  4. Ozdobíme kousky avokáda a kaki nebo jiným ovocem podle chuti, hodil by se například ananas.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.