Salát z kuřecího masa
I ze zbytku pečeného nebo grilovaného kuřete se dá vykouzlit dobré jídlo.
Ingredience
- asi 200 g pečeného nebo grilovaného masa
- ledový salát – asi 2 listy
- 1 jablko
- malá cibule
- 2 lžíce majonézy
- citronová šťáva
- 1 lžička hořčice
- pár vlašských ořechů
- sůl
- pepř
- na ozdobu avokádo a kaki
Postup:
- Maso nakrájíme, salát natrháme na malé kousky, cibuli a jablko nakrájíme nadrobno a promícháme.
- Majonézu ochutíme hořčicí, solí, pepřem, citronovou šťávou a vmícháme pár nasekaných ořechů.
- Lehce vmícháme ochucenou majonézu do masové směsi.
- Ozdobíme kousky avokáda a kaki nebo jiným ovocem podle chuti, hodil by se například ananas.
Související
-
Salát z avokáda s vejci
Avokádo je malý zázrak – dodává našemu tělu spoustu užitečných látek – vitamíny, hořčík, draslík, vlákninu, zdravý tuk...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.