Řecký salát

Při podzimu přijde vhod vzpomínka na slunné léto     a vitamíny jsou ještě víc zapotřebí.

Ingredience
  • 3 rajčata nebo hrst cherry rajčat
  • 1 salátová okurka nebo dvě polní
  • 1 zelená/žlutá paprika
  • 1 středně velká cibule
  • černé olivy
  • 100-150 g sýra feta nebo balkán, istanbul
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva
  • sůl
  • případně pepř

Postup:

  1. Zeleninu omyjeme, okurku a cibuli oloupeme a vše nakrájíme.
  2. V míse lehce promícháme, přidáme pokrájené olivy, zakápneme olejem a citronem, se solí šetříme – sýr sám o sobě je slaný. Pepříme podle chuti nebo vůbec.
  3. Jednotlivé porce ozdobíme sýrem a podáváme. S kouskem pečiva poslouží i jako lehké jídlo, jinak podáváme jako salát k masitému chodu nebo jako předkrm.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.