Kuřecí karí s mangem

Mango můžete použít syrové nebo kompotované.

Ingredience
  • 4 kuřecí řízky
  • 1 mango
  • 1 cibule
  • 1 čtvrtlitr vody s půlkou bujónové slepičí kostky (nebo pravý drůbeží vývar)
  • sklenka smetany na vaření
  • karí koření
  • sůl
  • trochu hladké mouky
  • olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme na malé kousky.
  2. Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme nakrájené maso a opečeme ze všech stran.
  3. Mírně osolíme, poprášíme karí kořením, podlijeme bujónovou vodou (nebo pravým drůbežím vývarem), podusíme a podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.
  4. Pokud použijeme čerstvé mango, nakrájíme ho na kousky a přidáme k dušení. Pokud použijeme kompot, stačí ho jen v závěru prohřát.
  5. Nakonec přidáme smetanu a krátce povaříme.
  6. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.