Kuřecí polévka

Vývar se vždycky hodí.

Ingredience
  • 1 kuřecí skelet nebo díly na polévku
  • 1 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • drobná těstovinová zavářka nebo nudle
  • sůl
  • chilli koření
  • zelená petrželka nebo řeřichové výhonky

Postup:

  1. Skelet nebo díly na polévku opláchneme a vložíme do osolené vody s malou špetkou chilli, přidáme neloupanou cibuli (slupka dodá vývaru barvu), přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme klidně i hodinu.
  2. Pak přidáme očištěnou zeleninu – vcelku, nekrájenou. Měla by pak mít lepší chuť a uvaříme.
  3. Vedle v osolené vodě uvaříme zavářku. Při varu v polévce by ji mohla zakalit.
  4. Do talířů nahrubo nastrouháme uvařenou zeleninu, přidáme uvařenou zavářku a obrané kousky masa.
  5. Doplníme petrželkou nebo řeřichovými výhonky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.