Kuřecí polévka
Vývar se vždycky hodí.
Ingredience
- 1 kuřecí skelet nebo díly na polévku
- 1 cibule
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- drobná těstovinová zavářka nebo nudle
- sůl
- chilli koření
- zelená petrželka nebo řeřichové výhonky
Postup:
- Skelet nebo díly na polévku opláchneme a vložíme do osolené vody s malou špetkou chilli, přidáme neloupanou cibuli (slupka dodá vývaru barvu), přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme klidně i hodinu.
- Pak přidáme očištěnou zeleninu – vcelku, nekrájenou. Měla by pak mít lepší chuť a uvaříme.
- Vedle v osolené vodě uvaříme zavářku. Při varu v polévce by ji mohla zakalit.
- Do talířů nahrubo nastrouháme uvařenou zeleninu, přidáme uvařenou zavářku a obrané kousky masa.
- Doplníme petrželkou nebo řeřichovými výhonky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.