Kuřecí čufty
Pozdrav z dalmatské kuchyně, obvykle se připravuje ze směsi vepřového a hovězího masa.
Ingredience
- 500 g kuřecího masa
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2-3 lžíce smetany
- směs koření – mletá sladká i pálivá paprika, pepř, majoránka, tymián
- 1 krabička pasírovaných rajčat (pomodoro passata)
- olivový olej
- sůl
- špetka cukru
Postup:
- Maso umeleme, vmícháme do něj vejce, jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, osolíme a okořeníme podle chuti.
- Necháme chvíli v chladu proležet, pak tvoříme malé placičky nebo válečky a opečeme je na rozehřátém oleji.
- Mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme pasírovaná rajčata a dodusíme. Podle chuti doladíme špetkou cukru.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.