Kuře s mrkví, červenou řepou a cizrnou
Komu by se těch zdravých surovin zdálo příliš najednou, zvolí jinou přílohu.
Suroviny:
2 hrnky cizrny nebo sterilovaná cizrna
1 kuřecí prsíčka
3 mrkve
1 červená řepa
1 malá cibule
směs bylinek podle chuti
olej
sůl
Postup:
- Kuřecí prsíčka osolíme a opečeme na oleji na pekáčku nebo v zapékací míse.
- Přidáme nakrájenou mrkev, řepu a cibuli, okořeníme bylinkami, mírně podlijeme a upečeme, až je maso měkké.
- Cizrnu propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme – trvá to skoro hodinu. Solíme až v závěru varu. Sterilovanou cizrnu jen prohřejeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.