Kuře s mrkví, červenou řepou a cizrnou

Komu by se těch zdravých surovin zdálo příliš najednou, zvolí jinou přílohu.

Suroviny:

2 hrnky cizrny nebo sterilovaná cizrna

1 kuřecí prsíčka

3 mrkve

1 červená řepa

1 malá cibule

 směs bylinek podle chuti

olej

sůl

Postup:

  1. Kuřecí prsíčka osolíme a opečeme na oleji na pekáčku nebo v zapékací míse.
  2. Přidáme nakrájenou mrkev, řepu a cibuli, okořeníme bylinkami, mírně podlijeme a upečeme, až je maso měkké.
  3. Cizrnu propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme – trvá to skoro hodinu. Solíme až v závěru varu. Sterilovanou cizrnu jen prohřejeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.