Kuře s mrkví, červenou řepou a cizrnou
Komu by se těch zdravých surovin zdálo příliš najednou, zvolí jinou přílohu.
Suroviny:
2 hrnky cizrny nebo sterilovaná cizrna
1 kuřecí prsíčka
3 mrkve
1 červená řepa
1 malá cibule
směs bylinek podle chuti
olej
sůl
Postup:
- Kuřecí prsíčka osolíme a opečeme na oleji na pekáčku nebo v zapékací míse.
- Přidáme nakrájenou mrkev, řepu a cibuli, okořeníme bylinkami, mírně podlijeme a upečeme, až je maso měkké.
- Cizrnu propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme – trvá to skoro hodinu. Solíme až v závěru varu. Sterilovanou cizrnu jen prohřejeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.