Kuře s jablky a medem
Exotika, nebo staročeská kuchyně?
Suroviny:
kuřecí prsíčka bez kůže
1-2 nakyslejší jablka
1 lžíce medu
sůl
skořice
trochu oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na oleji.
- Podlijeme a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.
- Přidáme na osminky nakrájená jablka, poprášíme mletou skořicí a pokapeme medem. Dodusíme.
- Podáváme s rýží, například kombinace bílé a černé rýže.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka