Kuře s jablky a medem
Exotika, nebo staročeská kuchyně?
Suroviny:
kuřecí prsíčka bez kůže
1-2 nakyslejší jablka
1 lžíce medu
sůl
skořice
trochu oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na oleji.
- Podlijeme a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.
- Přidáme na osminky nakrájená jablka, poprášíme mletou skořicí a pokapeme medem. Dodusíme.
- Podáváme s rýží, například kombinace bílé a černé rýže.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.