Kuře s jablky a medem

Exotika, nebo staročeská kuchyně?

Suroviny:

kuřecí prsíčka bez kůže

1-2 nakyslejší jablka

1 lžíce medu

sůl

skořice

trochu oleje

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na oleji.
  2. Podlijeme a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.
  3. Přidáme na osminky nakrájená jablka, poprášíme mletou skořicí a pokapeme medem. Dodusíme.
  4. Podáváme s rýží, například kombinace bílé a černé rýže.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.