Kuře po myslivecku
Hříbky na tohle jídlo ale můžete nasbírat i bez myslivecké kamizoly!
Suroviny:
1 kuře
250 g čerstvých hříbků nebo jiných hub
3-4 lžíce sádla
1 cibule
2 dl bílého vína
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 bobkový listopad špetka tymiánu
případně pár kuliček jalovce
sůl
Postup:
- Kuře rozporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém sádle.
- Maso vyndáme na teplý talíř, v sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, koření a vložíme i opečené maso.
- Přikryjeme a pečeme v rozehřáté troubě, postupně přiléváme víno.
- Když je maso měkké, vyndáme bobkový list. Šťávou přeléváme porce na talíři, podáváme s rýží nebo bramborami, doplníme brusinkami nebo jeřabinkami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.