Kuře po myslivecku

Hříbky na tohle jídlo ale můžete nasbírat i bez myslivecké kamizoly!

Suroviny:

1 kuře

250 g čerstvých hříbků nebo jiných hub

3-4 lžíce sádla

1 cibule

2 dl bílého vína

1 vrchovatá lžíce hladké mouky

1 bobkový listopad špetka tymiánu

případně pár kuliček jalovce

sůl

Postup:

  1. Kuře rozporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém sádle.
  2. Maso vyndáme na teplý talíř, v sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, koření a vložíme i opečené maso.
  3. Přikryjeme a pečeme v rozehřáté troubě, postupně přiléváme víno.
  4. Když je maso měkké, vyndáme bobkový list. Šťávou přeléváme porce na talíři, podáváme s rýží nebo bramborami, doplníme brusinkami nebo jeřabinkami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.