Kuře po myslivecku
Hříbky na tohle jídlo ale můžete nasbírat i bez myslivecké kamizoly!
Suroviny:
1 kuře
250 g čerstvých hříbků nebo jiných hub
3-4 lžíce sádla
1 cibule
2 dl bílého vína
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 bobkový listopad špetka tymiánu
případně pár kuliček jalovce
sůl
Postup:
- Kuře rozporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém sádle.
- Maso vyndáme na teplý talíř, v sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, koření a vložíme i opečené maso.
- Přikryjeme a pečeme v rozehřáté troubě, postupně přiléváme víno.
- Když je maso měkké, vyndáme bobkový list. Šťávou přeléváme porce na talíři, podáváme s rýží nebo bramborami, doplníme brusinkami nebo jeřabinkami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.