Kuře s jablky a brusinkami
Zajímavá chuťová kombinace, vyzkoušejte!
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
4 jablka
2 lžíce zavařených brusinek
asi 4 lžíce másla
sůl
Postup:
- Kuře nebo stehna opláchneme, osušíme, osolíme a na másle upečeme do zlatova.
- Před koncem pečení přidáme do pekáčku jablka – předem je rozpůlíme, vyndáme jaderník a otvor zaplníme brusinkami. Dopečeme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.