Kořeněné kuře v jogurtu
Malý exotický pozdrav z asijské kuchyně.
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna nebo 4 porce prsíček
1 kelímek bílého jogurtu
2-3 cibule
4-5 stroužků česneku
1-2 cm čerstvého zázvoru nebo lžička sušeného
1 lžička karí
špetka chilli
trochu oleje
1 lžíce másla
sůl
Postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a rozmixujeme nebo rozemeleme.
- K cibuli a česneku přistrouháme zázvor, přidáme ostatní koření a trošku oleje a vymícháme pastu.
- Porce kuřete potřeme touto pastou a dáme v misce na půlhodiny odležet do chladu.
- V tlakovém hrnci na oleji pak maso opečeme, v závěru zjemníme lžicí másla, osolíme a zalijeme dobře rozmíchanou směsí 3 dl vody a bílého jogurtu.
- Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu, stáhneme plamen a dusíme čtvrt hodiny.
- Jako přílohu volíme rýži.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka