Kořeněné kuře v jogurtu
Malý exotický pozdrav z asijské kuchyně.
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna nebo 4 porce prsíček
1 kelímek bílého jogurtu
2-3 cibule
4-5 stroužků česneku
1-2 cm čerstvého zázvoru nebo lžička sušeného
1 lžička karí
špetka chilli
trochu oleje
1 lžíce másla
sůl
Postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a rozmixujeme nebo rozemeleme.
- K cibuli a česneku přistrouháme zázvor, přidáme ostatní koření a trošku oleje a vymícháme pastu.
- Porce kuřete potřeme touto pastou a dáme v misce na půlhodiny odležet do chladu.
- V tlakovém hrnci na oleji pak maso opečeme, v závěru zjemníme lžicí másla, osolíme a zalijeme dobře rozmíchanou směsí 3 dl vody a bílého jogurtu.
- Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu, stáhneme plamen a dusíme čtvrt hodiny.
- Jako přílohu volíme rýži.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.