Kořeněné kuře v jogurtu

kuřecí maso

Malý exotický pozdrav z asijské kuchyně.

Suroviny:

1 kuře nebo 4 stehna nebo 4 porce prsíček

1 kelímek bílého jogurtu

2-3 cibule

4-5 stroužků česneku

1-2 cm čerstvého zázvoru nebo lžička sušeného

1 lžička karí

špetka chilli

trochu oleje

1 lžíce másla

sůl

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupeme a rozmixujeme nebo rozemeleme.
  2. K cibuli a česneku přistrouháme zázvor, přidáme ostatní koření a trošku oleje a vymícháme pastu.
  3. Porce kuřete potřeme touto pastou a dáme v misce na půlhodiny odležet do chladu.
  4. V tlakovém hrnci na oleji pak maso opečeme, v závěru zjemníme lžicí másla, osolíme a zalijeme dobře rozmíchanou směsí 3 dl vody a bílého jogurtu.
  5. Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu, stáhneme plamen a dusíme čtvrt hodiny.
  6. Jako přílohu volíme rýži.

Související