Šumavské kuře

Když Šumava, tak nesmějí chybět houby…   

Suroviny:

4 kuřecí stehna

80 g slaniny

6 celých pepřů

4 nová koření

1 bobkový list

trochu tymiánu

miska sušených hub

sůl

Postup:

  1. Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
  2. Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku.
  3. Na stehna položíme plátky slaniny, přihodíme koření, vlijeme namočené houby i s vodou, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
  4. Pečeme asi hodinku, dopékáme odkryté pěkně do zlatova.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a rozdělíme na talíře i plátky slaniny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.