Šumavské kuře

Když Šumava, tak nesmějí chybět houby…   

Suroviny:

4 kuřecí stehna

80 g slaniny

6 celých pepřů

4 nová koření

1 bobkový list

trochu tymiánu

miska sušených hub

sůl

Postup:

  1. Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
  2. Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku.
  3. Na stehna položíme plátky slaniny, přihodíme koření, vlijeme namočené houby i s vodou, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
  4. Pečeme asi hodinku, dopékáme odkryté pěkně do zlatova.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a rozdělíme na talíře i plátky slaniny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.