Šumavské kuře

Když Šumava, tak nesmějí chybět houby…   

Suroviny:

4 kuřecí stehna

80 g slaniny

6 celých pepřů

4 nová koření

1 bobkový list

trochu tymiánu

miska sušených hub

sůl

Postup:

  1. Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
  2. Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku.
  3. Na stehna položíme plátky slaniny, přihodíme koření, vlijeme namočené houby i s vodou, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
  4. Pečeme asi hodinku, dopékáme odkryté pěkně do zlatova.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a rozdělíme na talíře i plátky slaniny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.