Kuře cibuláč

Variace na klasický recept s králíkem.     

Suroviny:

4 kuřecí stehna

4 cibule

4 lžíce másla

4 plátky anglické slaniny – asi 50 g

4 stroužky česneku

sůl

Postup:

  1. Slaninu nakrájíme a na lžíci másla na pekáčku rozpečeme.
  2. Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku se zbylým máslem a rozpečenou slaninou.
  3. Rovnoměrně zasypeme hrubě krájenými cibulemi a plátky česneku, mírně podlijeme a zakryté v troubě upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.