Krůta na zázvoru
Zázvor bydlí v české kuchyni už hezky dlouho.
Suroviny:
500 g masa z krůtích prsou
1 cibule
5-6 stroužků česneku
kousek čerstvého zázvoru nebo zázvor sušený
pepř
sůl
olej
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pokud máme zázvor sušený, tak jím maso také poprášíme.
- Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme tenké plátky zázvoru, plátky česneku a krátce osmahneme.
- Na cibulový základ dáme kousky masa, osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
- Podáváme s rýží.
Související
-
Krůtí prsa s pórkem
Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.
-
Krůta s jablkem na bramborách
Krůtí maso patří ke 14 tzv. superpotravinám, zejména dík nízkému obsahu tuku a naopak vysokému obsahu zinku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.