Krůta na zázvoru
Zázvor bydlí v české kuchyni už hezky dlouho.
Suroviny:
500 g masa z krůtích prsou
1 cibule
5-6 stroužků česneku
kousek čerstvého zázvoru nebo zázvor sušený
pepř
sůl
olej
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pokud máme zázvor sušený, tak jím maso také poprášíme.
- Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme tenké plátky zázvoru, plátky česneku a krátce osmahneme.
- Na cibulový základ dáme kousky masa, osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
- Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.