Krupicové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Jahody už lze koupit, bývají pěkné na pohled, ale dost kyselé na chuť – pomůžeme jim trochou cukru.
- 1 vejce
- 1 měkký tvaroh v alobalu
- asi 4 lžíce krupičky
- 1-2 lžičky cukru
- špetka soli
- miska jahod a cukru podle chuti
Postup:
- Jahody opláchneme, rozkrájíme a s trochou vody rozvaříme na hustou omáčku. Osladíme podle chuti a chceme-li hutnější omáčku, zahustíme ji trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pár jahod necháme na ozdobu.
- V míse smícháme tvaroh s vejcem, cukrem, solí a krupičkou.
- Z těsta odebíráme stejně velké kousky, v dlaních vyválíme kuličky, menší než pingpongový míček nebo lžicí odkrajujeme stejně velké noky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
- Vaříme asi 4-5 minut, zkusíme jeden knedlíček vylovit a rozkrojit, je-li už těsto provařené.
- Na talíři přelijeme jahodovou omáčkou – rozvarem a ozdobíme syrovými jahodami. Stejně můžeme připravit knedlíčky s borůvkami nebo jiným ovocem.
Související
-
Jahody vládnou letní kuchyni. Vyzkoušejte třeba jahodové knedlíky podle receptu šéfkuchaře
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto není divu, že jahody zpracováváme na 100 + 1 způsobů. Vyzkoušet můžete třeba jahodové knedlíky podle Romana Sejvala.
-
Meruňky jsou skvělé nejen do knedlíků. Můžete je grilovat s masem nebo je orestovat s česnekem
Meruňky vám pročistí střeva, jsou dobré proti pálení žáhy, prospějí vašim očím a pomohou i se snížením krevního tlaku. Proto se o nich často mluví jako o superpotravině.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...