Krupicové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jahody už lze koupit, bývají   pěkné na pohled, ale dost kyselé na chuť – pomůžeme jim trochou cukru.

Ingredience
  • 1 vejce
  • 1 měkký tvaroh v alobalu
  • asi 4 lžíce krupičky
  • 1-2 lžičky cukru
  • špetka soli
  • miska jahod a cukru podle chuti

Postup:

  1. Jahody opláchneme, rozkrájíme a s trochou vody rozvaříme na hustou omáčku. Osladíme podle chuti a chceme-li hutnější omáčku, zahustíme ji trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pár jahod necháme na ozdobu.
  2. V míse smícháme tvaroh s vejcem, cukrem, solí a krupičkou.
  3. Z těsta odebíráme stejně velké kousky, v dlaních vyválíme kuličky, menší než pingpongový míček nebo lžicí odkrajujeme stejně velké noky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
  4. Vaříme asi 4-5 minut, zkusíme jeden knedlíček vylovit a rozkrojit, je-li už těsto provařené.
  5. Na talíři přelijeme jahodovou omáčkou – rozvarem a ozdobíme syrovými jahodami. Stejně můžeme připravit knedlíčky s borůvkami nebo jiným ovocem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...