Kotlety na švestkách
Suroviny: 4 vepřové kotlety, 3 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 4 švestky, 200g sýra čedaru, bílá veka, pepř a sůl.
Postup: Kotlety lehce posolíme a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyndáme a do vypečeného tuku nasypeme rozpůlené švestky. Po chvíli přidáme víno. Opepříme a osolíme. Na plech dáme kotlety pokladené plátky čedaru a necháme rozpéct. Podáváme s masem přelitým omáčkou se švestkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.