Koláč s jahodami a pudinkem

Před podáváním nechte vychladit v ledničce, je to pak osvěžující zákusek.

Ingredience
  • 250 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru
  • 4 vejce
  • 7-8 lžic oleje
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • půl kypřicího prášku
  • náplň: půl litru mléka, 90 g cukru, 1 vanilkový pudink, miska jahod
  • případně šlehačka na ozdobení, případně trochu cukru moučky na pudink

Postup:

  1. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, lehce ho poprášíme cukrem moučkou, aby se nevytvořil škraloup, nebo překryjeme potravinářskou fólií.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přileháme olej, mléko a nakonec mouku prosátou s kakaem a kypřicím práškem.
  3. Menší plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj těsto, přelijeme ještě horkým pudinkem a na povrch dáme jahody. Pokud jsou velké, překrájíme je na poloviny.
  4. Dáme do středně předehřáté trouby – 175 stupňů a asi 35-40 minut pečeme. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
  5. Necháme zcela vychladnout, pak můžeme i krátce zachladit v ledničce, působí to pak osvěžujícím dojmem.

Související