Listový tvarohový koláč
Vynálezce listového těsta by si zasloužil medaili.
Ingredience
- 150 g listového těsta
- 1 měkký tučný tvaroh
- 1 vejce
- pomerančová marmeláda
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, asi 2 lžíce cukru
- drobenka
Postup:
- Smícháme tvaroh s vejcem, cukrem, marmeládou a pudinkovým práškem.
- Rozválené listové těsto přeneseme na menší plech na pečicí papír a rozetřeme na něj připravený tvaroh.
- Posypeme drobenkou.
- Dáme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů Celsia a upečeme, až okraje zrůžoví.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.