Listový slaný koláč
Může zpestřit silvestrovský stůl.
Ingredience
- 150 g listového těsta (do koláčové formy)
- 250 g ricotty
- 80 g strouhané goudy
- půl červené papriky
- 1 vejce
- sůl dle chuti
Postup:
- Zapneme troubu na zhruba 195 stupňů.
- Těsto rozválíme na kulatou placku a přeneseme do koláčové formy. Okraje trochu povytáhneme. Formu předem vymastíme nebo vyložíme pečicím papírem.
- Do ricotty vmícháme nastrouhanou goudu, nadrobno nakrájenou papriku, spojíme to vejcem a podle chuti dosolíme.
- Promíchanou směs naneseme na těsto ve formě a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů zapéci.
Související
-
Listový závin s mákem
Listové těsto zachrání každý moučník, s makovou náplní už si musíte trochu vyhrát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.