Listový slaný koláč
Může zpestřit silvestrovský stůl.
Ingredience
- 150 g listového těsta (do koláčové formy)
- 250 g ricotty
- 80 g strouhané goudy
- půl červené papriky
- 1 vejce
- sůl dle chuti
Postup:
- Zapneme troubu na zhruba 195 stupňů.
- Těsto rozválíme na kulatou placku a přeneseme do koláčové formy. Okraje trochu povytáhneme. Formu předem vymastíme nebo vyložíme pečicím papírem.
- Do ricotty vmícháme nastrouhanou goudu, nadrobno nakrájenou papriku, spojíme to vejcem a podle chuti dosolíme.
- Promíchanou směs naneseme na těsto ve formě a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů zapéci.
Související
-
Listový závin s mákem
Listové těsto zachrání každý moučník, s makovou náplní už si musíte trochu vyhrát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.