Listový slaný koláč

Může zpestřit silvestrovský stůl.    

Ingredience
  • 150 g listového těsta (do koláčové formy)
  • 250 g ricotty
  • 80 g strouhané goudy
  • půl červené papriky
  • 1 vejce
  • sůl dle chuti

Postup:

  1. Zapneme troubu na zhruba 195 stupňů.
  2. Těsto rozválíme na kulatou placku a přeneseme do koláčové formy. Okraje trochu povytáhneme. Formu předem vymastíme nebo vyložíme pečicím papírem.
  3. Do ricotty vmícháme nastrouhanou goudu, nadrobno nakrájenou papriku, spojíme to vejcem a podle chuti dosolíme.
  4. Promíchanou směs naneseme na těsto ve formě a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů zapéci.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.