Kakaové muffiny s bílou čokoládou

Můžete udělat i opačnou barevnou kombinaci – světlé těsto a tmavá čokoláda.       

Ingredience
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 150 ml smetany
  • 90 g cukru moučky
  • 1 lžičku kypřicího prášku
  • špetka soli
  • bílá čokoláda

Postup:

  1. Vejce ušleháme do pěny s cukrem a střídavě přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem a smetanu. Vmícháme i špetku soli.
  2. Těstem plníme muffinovou formu – vyplatí se předem formu vyložit papírovými košíčky, i když máme formu nepřilnavou. Plníme jen asi do tří čtvrtin, těsto pečením nabyde.
  3. Na povrch každého muffinu dáme kostičku bílé čokolády a ve středně předehřáté troubě upečeme.

Mohlo by vás zajímat