Karobové muffiny
Karob je prášek z tzv. svatojánského chleba, obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, je přirozeně sladký a můžeme ho použít jako náhradu kakaa.
Ingredience
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 2 mrkve
- 2 vejce
- 130 g bílého jogurtu
- 70 g cukru
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce mletého máku
- 2 vrchovaté lžíce karobu
- 2 lžičky kypřicího prášku
- špetka soli, mandle na ozdobu
Postup:
- Do mouky vmícháme karob, mák, špetku soli a kypřicí prášek.
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny a přidáme jemně nastrouhanou mrkev, jogurt a olej.
- Do vaječné pěny postupně zamícháme moučnou směs a pak ji lžicí rozdělíme do papírových košíčků v muffinové formě. Pokud ji nemáme, pečeme v malém pekáčku vyloženém pečicím papírem. Na povrch položíme mandle.
- V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme asi půl hodiny. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.