Karobové muffiny
Karob je prášek z tzv. svatojánského chleba, obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, je přirozeně sladký a můžeme ho použít jako náhradu kakaa.
Ingredience
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 2 mrkve
- 2 vejce
- 130 g bílého jogurtu
- 70 g cukru
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce mletého máku
- 2 vrchovaté lžíce karobu
- 2 lžičky kypřicího prášku
- špetka soli, mandle na ozdobu
Postup:
- Do mouky vmícháme karob, mák, špetku soli a kypřicí prášek.
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny a přidáme jemně nastrouhanou mrkev, jogurt a olej.
- Do vaječné pěny postupně zamícháme moučnou směs a pak ji lžicí rozdělíme do papírových košíčků v muffinové formě. Pokud ji nemáme, pečeme v malém pekáčku vyloženém pečicím papírem. Na povrch položíme mandle.
- V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme asi půl hodiny. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
Související
-
Perníkové muffiny se švestkou
Využít můžete i jiné ovoce, třeba to, které vám ještě zbývá v mrazáku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.