Karobové muffiny

Karob je prášek z tzv. svatojánského chleba, obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, je přirozeně sladký a můžeme ho použít jako náhradu kakaa.

Ingredience
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • 130 g bílého jogurtu
  • 70 g cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce mletého máku
  • 2 vrchovaté lžíce karobu
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli, mandle na ozdobu

Postup:

  1. Do mouky vmícháme karob, mák, špetku soli a kypřicí prášek.
  2. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a přidáme jemně nastrouhanou mrkev, jogurt a olej.
  3. Do vaječné pěny postupně zamícháme moučnou směs a pak ji lžicí rozdělíme do papírových košíčků v muffinové formě. Pokud ji nemáme, pečeme v malém pekáčku vyloženém pečicím papírem. Na povrch položíme mandle.
  4. V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme asi půl hodiny. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.

Související