Ovesné muffiny

Těsto zvláční banán.

Ingredience
  • 150 g ovesné mouky nebo najemno rozmixovaných ovesných vloček
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • půl kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 banán
  • 150 ml mléka a vody (půl na půl)
  • 1 velké vejce
  • arašídové máslo

Postup:

  1. Smícháme sypké suroviny – mouky, cukr, skořici, prášek, špetku soli a citronovou kůru.
  2. Banán oloupeme, rozmačkáme, přidáme vejce a mléko s vodou.
  3. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a krátce promícháme.
  4. Lžicí plníme asi do poloviny papírové košíčky v muffinové formě. Na každý mufin dáme kávovou lžičku arašídového másla a ještě ho trochu zakryjeme těstem. Košíčky by neměly být úplně plné, těsto pečením nabude.
  5. Upečeme ve středně předehřáté troubě.

Související

  • Muffiny podle Petry

    S příslušnou výzdobou můžete použít jako muffiny halloweenské nebo velikonoční, vánoční nebo jaké chcete.

  • Karobové muffiny

    Karob je prášek z tzv. svatojánského chleba, obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, je přirozeně sladký a můžeme ho použít jako náhradu kakaa.

  • Kokosové muffiny

    Sladká tečka na závěr školního roku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.