Ovesné muffiny
Těsto zvláční banán.
- 150 g ovesné mouky nebo najemno rozmixovaných ovesných vloček
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička citronové kůry
- půl kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 banán
- 150 ml mléka a vody (půl na půl)
- 1 velké vejce
- arašídové máslo
Postup:
- Smícháme sypké suroviny – mouky, cukr, skořici, prášek, špetku soli a citronovou kůru.
- Banán oloupeme, rozmačkáme, přidáme vejce a mléko s vodou.
- Tekutou směs přidáme do moučné směsi a krátce promícháme.
- Lžicí plníme asi do poloviny papírové košíčky v muffinové formě. Na každý mufin dáme kávovou lžičku arašídového másla a ještě ho trochu zakryjeme těstem. Košíčky by neměly být úplně plné, těsto pečením nabude.
- Upečeme ve středně předehřáté troubě.
Související
-
Muffiny podle Petry
S příslušnou výzdobou můžete použít jako muffiny halloweenské nebo velikonoční, vánoční nebo jaké chcete.
-
Karobové muffiny
Karob je prášek z tzv. svatojánského chleba, obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, je přirozeně sladký a můžeme ho použít jako náhradu kakaa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.