Jogurtová bublanina se švestkami
Dávka je pro větší hlubší plech, na malý plech postačí poloviční dávka.
Suroviny:
4 vejce
1 hrnek cukru
1,5 hrnku bílého jogurtu
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
1 sáček citronového cukru, nebo citronová kůra
3 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
špetka soli
miska švestek (asi 600 g), vanilkový cukr, skořice
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, pak olej a mléko a citronový cukr nebo citronovou kůru.
- Pak postupně přišleháme mouku s prosátým kypřicím práškem, přidáme špetku soli.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe půlkami švestek a poprášíme je vanilkovým cukrem a skořicí.
- Ve střední troubě (170-175 stupňů) pečeme asi 35-40 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.