Šlehačková bublanina
Bublaninu máme spojenou s létem, ale zachutná i v zimě.
Suroviny:
3 vejce
200-250 ml šlehačky
tři čtvrtě hrnku cukru
3 lžíce bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
třešně, višně, meruňky nebo i kompotované ovoce, předem scezené z nálevu
Postup:
- Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme šlehačku a jogurt a nakonec přišleháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na menší plech vyložený pečicím papírem, poklademe ovocem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Ovoce můžeme předem poprášit moukou, nepropadne pak až ke dnu.
- Pečeme asi 30-35 minut, uděláme test špejlí, je-li už moučník propečený.
Související
-
Hokaidová bublanina
Dýně hokaido dá těstu krásně sytě žlutou barvu a ovoce si doplňte podle vlastní chuti.
-
Jogurtová bublanina s třešněmi
Blíží se nová ovocná sklizeň, je nejvyšší čas provětrat regály s kompoty. Anebo si počkejte na čerstvé třešně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.