Šlehačková bublanina

Bublaninu máme spojenou s létem, ale zachutná i v zimě.   

Suroviny:

3 vejce

200-250 ml šlehačky

tři čtvrtě hrnku cukru

3 lžíce bílého jogurtu

2 hrnky polohrubé mouky

1 kypřicí prášek

třešně, višně, meruňky nebo i kompotované ovoce, předem scezené z nálevu

Postup:

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme šlehačku a jogurt a nakonec přišleháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Těsto vlijeme na menší plech vyložený pečicím papírem, poklademe ovocem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Ovoce můžeme předem poprášit moukou, nepropadne pak až ke dnu.
  3. Pečeme asi 30-35 minut, uděláme test špejlí, je-li už moučník propečený.

Související