Rybízová bublanina
Tady kyselost rybízu oceníte!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
půl hrnku oleje
půl hrnku jogurtu
3 vejce
1 kypřicí prášek
asi 400 g rybízu
1 vanilkový cukr
pečicí papír
Postup:
- Ušleháme 3 vejce s hrnkem cukru do pěny.
- Přišleháme olej, pak jogurt a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na vyšší plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem. Papír můžeme předem zmačkat do kuličky a narovnat, pak se s ním lépe pracuje.
- Na těsto rozvrstvíme rybíz, ještě poprášíme vanilkovým cukrem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Po zchladnutí můžeme ještě pocukrovat.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.