Rybízová bublanina
Tady kyselost rybízu oceníte!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
půl hrnku oleje
půl hrnku jogurtu
3 vejce
1 kypřicí prášek
asi 400 g rybízu
1 vanilkový cukr
pečicí papír
Postup:
- Ušleháme 3 vejce s hrnkem cukru do pěny.
- Přišleháme olej, pak jogurt a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na vyšší plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem. Papír můžeme předem zmačkat do kuličky a narovnat, pak se s ním lépe pracuje.
- Na těsto rozvrstvíme rybíz, ještě poprášíme vanilkovým cukrem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Po zchladnutí můžeme ještě pocukrovat.
Související
-
Jogurtová bublanina s třešněmi
Blíží se nová ovocná sklizeň, je nejvyšší čas provětrat regály s kompoty. Anebo si počkejte na čerstvé třešně.
-
Hokaidová bublanina
Dýně hokaido dá těstu krásně sytě žlutou barvu a ovoce si doplňte podle vlastní chuti.
-
Bublanina ze šlehačky
Dietní to zrovna není, ale když se po kávičce s touhle bublaninou vypravíte na svižnou procházku přírodou, tak to vaše linie snad ve zdraví a bez větší úhony přečká.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.