Hokaidová bublanina
Dýně hokaido dá těstu krásně sytě žlutou barvu a ovoce si doplňte podle vlastní chuti.
Suroviny:
2,5 hrnku polohrubé mouky (hrnek – čtvrtlitrák)
2 hrnky hrubě nastrouhané dýně hokaido
tři čtvrtě hrnku cukru
tři čtvrtě hrnku oleje
tři čtvrtě až 1 hrnek mléka
3 vejce
1 kypřicí prášek
1 vanilkový cukr
ovoce – švestky, meruňky
případně ještě oslazený tvaroh
cukr moučka na posypání hotového moučníku
Postup:
1. Dýni rozkrojíme, vyndáme semínka a nahrubo nastrouháme potřebné množství. Nemusíme loupat.
2. Vymažeme a moukou vysypeme hluboký plech nebo mísu z varného skla.
3. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a mléko. Pak postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřícím práškem a nakonec přimícháme nastrouhanou dýni.
4. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe půlkami švestek (meruněk) a ve středně vyhřáté troubě (asi 175 stupňů) upečeme. Můžeme ovoce střídat se lžičkaami oslazeného tvarohu – podle chuti. Po upečení a zchladnutí ještě poprášíme cukrem moučkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka