Hokaidová bublanina

Dýně hokaido dá těstu krásně sytě žlutou barvu a ovoce si doplňte podle vlastní chuti.

Suroviny:
2,5 hrnku polohrubé mouky (hrnek – čtvrtlitrák)
2 hrnky hrubě nastrouhané dýně hokaido
tři čtvrtě hrnku cukru
tři čtvrtě hrnku oleje
tři čtvrtě až 1 hrnek mléka
3 vejce
1 kypřicí prášek
1 vanilkový cukr
ovoce – švestky, meruňky
případně ještě oslazený tvaroh
cukr moučka na posypání hotového moučníku

Postup:

1. Dýni rozkrojíme, vyndáme semínka a nahrubo nastrouháme potřebné množství. Nemusíme loupat.

2. Vymažeme a moukou vysypeme hluboký plech nebo mísu z varného skla.

3. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a mléko. Pak postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřícím práškem a nakonec přimícháme nastrouhanou dýni.

4. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe půlkami švestek (meruněk) a ve středně vyhřáté troubě (asi 175 stupňů) upečeme. Můžeme ovoce střídat se lžičkaami oslazeného tvarohu – podle chuti. Po upečení a zchladnutí ještě poprášíme cukrem moučkou.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.