Bublanina ze šlehačky

Dietní to zrovna není, ale když se po kávičce s touhle bublaninou vypravíte na svižnou procházku přírodou, tak to vaše linie snad ve zdraví a bez větší úhony přečká.

Suroviny:
250 ml šlehačky
¾ hrnku cukru (hrnek o objemu 250 ml, tedy čtvrtlitráček)
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
sůl
ovoce podle chuti
tuk a polohrubá mouka na plech

Postup:

1. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Zapneme troubu, aby se předehřála, těsto s kypřicím práškem bychom neměli nechat stát.

2. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem a špetku soli a na závěr vmícháme tekutou šlehačku.

3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem podle chuti – rybíz, borůvky, třešně, meruňky, švestky, kousky jablek, rebarbora...

4. Ve středně vyhřáté troubě upečeme, stačí zhruba půlhodina, špejlí zkusíme, je-li těsto propečené.

Dobrou chuť vám přeje Jana Novotná a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.