Bublanina ze šlehačky

Dietní to zrovna není, ale když se po kávičce s touhle bublaninou vypravíte na svižnou procházku přírodou, tak to vaše linie snad ve zdraví a bez větší úhony přečká.

Suroviny:
250 ml šlehačky
¾ hrnku cukru (hrnek o objemu 250 ml, tedy čtvrtlitráček)
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
sůl
ovoce podle chuti
tuk a polohrubá mouka na plech

Postup:

1. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Zapneme troubu, aby se předehřála, těsto s kypřicím práškem bychom neměli nechat stát.

2. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem a špetku soli a na závěr vmícháme tekutou šlehačku.

3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem podle chuti – rybíz, borůvky, třešně, meruňky, švestky, kousky jablek, rebarbora...

4. Ve středně vyhřáté troubě upečeme, stačí zhruba půlhodina, špejlí zkusíme, je-li těsto propečené.

Dobrou chuť vám přeje Jana Novotná a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.