Rybízová bublanina
Letní tradice a klasika.
Suroviny:
3 vejce
10 lžic cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla nebo hery
šálek mléka – asi 130 ml
200 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
450-500 g rybízu
Postup:
- Vejce vyšleháme s cukrem do hutné světlé pěny.
- Zašleháme kousky změklého másla, pak postupně vešleháme vlažné mléko a nakonec postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pudinkovým práškem.
- Těsto rozetřeme na pečicí papír na plechu nebo ve formě, povrch posypeme rovnoměrně rybízem a ve středně předehřáté troubě pečeme asi půlhodiny. Rybíz bychom měli předem propláchnout, a aby se nepropadal ke dnu, můžeme ho lehce poprášit moukou. Výborně chutná s červeným i černým rybízem, použít můžete i jiné drobné ovoce.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka