Jestli chcete trochu odlehčit jídelníček, vyzkoušejte „mořskou zeleninu“ – řasy

Mořské řasy, chaluhy

Mořské řasy bývají označovány za elixír života. Tato „mořská zelenina“ obsahuje mnohem víc minerálních látek, vitamínů, vlákniny a bílkovin než ta běžná.

Řasy pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a používají se jako prevence proti civilizačním chorobám. Pomalu rostou na mořském dně, jsou ohebné a pružné a tyto vlastnosti mohou předat i našemu tělu. Navíc mají i omlazující a zkrášlující účinky.

Jejich kořeny se nalézají často až 7 000 metrů pod mořskou hladinou, na dně oceánu, v půdě, která je považována za nejúrodnější na světě.

Zeleninové závitky v mořské řase

Mořské řasy působí na náš organismus zásadotvorně. Neutralizují kyseliny, které se v našem těle vytvářejí při špatném způsobu stravování. Jsou přírodním antibiotikem a působí protizánětlivě. Hravě si poradí s plísněmi, bakteriemi a infekcemi v organizmu a podpoří i vaše trávení.

Úplně nejjednodušší, a pro začátečníky ideální, jsou zelené nori vločky, které jsou vhodné k okamžité spotřebě. Nemusíte je předem namáčet ani vařit.

Sypou se do všech možných jídel ihned po uvaření. Většinou nikdo ani nepozná, že v polévce plave ještě něco jiného než pažitka nebo petrželka. 

Spustit audio

Související