Játrová pastašuta

Suroviny: Vepřová játra, olej, cibule, mrkev, zelená petržel, česnek, pepř, sůl, rajčatový protlak, kečup, špagety a tvrdý sýr.

Postup: Játra nakrájíme nahrubo a dáme je dusit na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, utřený česnek, petržel, pepř, protlak a trochu kečupu. Dusíme asi 20 minut. Tuto směs smícháme s uvařenými špagetami a posypeme sýrem. Na závěr osolíme.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.