Hroznové víno je plné vitamínů. Navíc pomáhá i při hubnutí
Bobule hroznového vína jsou plné vitaminu C. Je v nich i spousta draslíku, manganu, hořčíku, sodíku, železa i vápníku.
Ve slupkách plodů je hodně vlákniny, tolik potřebné pro správné fungování střev. V plodech, ale i v jadérkách je látka zvaná resveratrol, který má silné antioxidační schopnosti.
V bobulích je hodně fruktózy, tedy ovocného cukru, takže nejsou moc vhodné pro diabetiky – tedy ve větším množství.
Hroznové víno výborně působí na dobré fungování močových cest, odvádí z těla jedy a podporuje hubnutí. Pokud si pravidelně dopřejete hrozny, rozhodně prospějete srdci.
Výtažek z hroznových jader chrání zrak a také udržuje v kůži dost kolagenu. Můžete si ho koupit ve formě kapslí nebo oleje.
Související
-
Taro kořen je nabitý vitamíny i minerály – dá se využít v kuchyni i k léčbě nemocí
Kolokázii jedlou pěstují po celém světě hlavně kvůli jejím dekorativním listům. My vám tentokrát představíme kořen této rostliny, kterému se říká taro kořen.
-
Lněná semínka jsou malý zázrak. Obsahují vitamíny i omega 3 mastné kyseliny
Lněné semínko dokáže v těle opravdové divy. Obsahuje zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny, vitamíny B, hořčík, zinek, železo, vápník i vlákninu.
-
Kaktusové fíky v sobě skrývají plno vitamínů. Dejte si ale pozor na trny
Kaktusový fík je doma v Jižní Americe a Mexiku, v Itálii si z něj vysazují živé ploty. Pokud ho chcete ochutnat, neměl by to být problém – seženete ho i v našich marketech.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.