Hovězí se šípkovou omáčkou
Suroviny: 800 gramů hovězí roštěné, 6 dkg hladké mouky, lžíce rajského protlaku, 10 dkg šípkového protlaku, 5 dkg strouhaného perníku, worcester, 2 kousky badyánu, cukr, 1 deci oleje, 1 citron, mletý pepř a sůl.
Postup: Maso opečeme na oleji, okořeníme solí, pepřem a worcesterem. Mírně ho podlijeme a přiklopené pečeme v troubě asi 35 minut. Potom maso vyjmeme a do výpeku přidáme mouku, rajský protlak, trochu prohřejeme a zalijeme asi 3/4 litrem vody. Přidáme šípkový protlak s perníkem, ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a mletým badyánem. Vše dobře provaříme a přecedíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka