Hovězí maso s fazolkami
Zase jedno jídlo, kde se můžete obejít bez další přílohy.
Suroviny:
500 g hovězího masa
500 g fazolových lusků
2 cibule
citronová šťáva
2 lžíce oleje
5 pepřů
5 nových koření
1 bobkový list
mletý pepř
sůl
Postup:
- Osolíme vodu, přivedeme k varu, vložíme maso, 1 neoloupanou cibuli, koření a uvaříme do měkka. Tlakový hrnec var urychlí.
- Fazolové lusky překrájíme, trochu podlijeme, osolíme a udusíme do měkka. Netrvá to dlouho.
- Udušené fazolové lusky ocedíme, zakápneme citronem a olejem, podle chuti dosolíme a opepříme.
- Maso nakrájíme na porce, na talíři doplníme fazolkami a ozdobíme půlkolečky syrové cibule. Pro větší jedlíky můžeme přidat jako další přílohu vařené brambory.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.