Hovězí maso s fazolkami

Zase jedno jídlo, kde se můžete obejít bez další přílohy.

Suroviny:

500 g hovězího masa

500 g fazolových lusků

2 cibule

citronová šťáva

2 lžíce oleje

5 pepřů

5 nových koření

1 bobkový list

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Osolíme vodu, přivedeme k varu, vložíme maso, 1 neoloupanou cibuli, koření a uvaříme do měkka. Tlakový hrnec var urychlí.
  2. Fazolové lusky překrájíme, trochu podlijeme, osolíme a udusíme do měkka. Netrvá to dlouho.
  3. Udušené fazolové lusky ocedíme, zakápneme citronem a olejem, podle chuti dosolíme a opepříme.
  4. Maso nakrájíme na porce, na talíři doplníme fazolkami a ozdobíme půlkolečky syrové cibule. Pro větší jedlíky můžeme přidat jako další přílohu vařené brambory.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.