Hovězí maso s fazolkami
Zase jedno jídlo, kde se můžete obejít bez další přílohy.
Suroviny:
500 g hovězího masa
500 g fazolových lusků
2 cibule
citronová šťáva
2 lžíce oleje
5 pepřů
5 nových koření
1 bobkový list
mletý pepř
sůl
Postup:
- Osolíme vodu, přivedeme k varu, vložíme maso, 1 neoloupanou cibuli, koření a uvaříme do měkka. Tlakový hrnec var urychlí.
- Fazolové lusky překrájíme, trochu podlijeme, osolíme a udusíme do měkka. Netrvá to dlouho.
- Udušené fazolové lusky ocedíme, zakápneme citronem a olejem, podle chuti dosolíme a opepříme.
- Maso nakrájíme na porce, na talíři doplníme fazolkami a ozdobíme půlkolečky syrové cibule. Pro větší jedlíky můžeme přidat jako další přílohu vařené brambory.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka