Salát z vařeného hovězího masa

Ve vedrech není moc chuti na omáčky, tak vyzkoušejte salát…

Suroviny:

300-400 g uvařeného hovězího masa – předního

2 vejce uvařená natvrdo

1 cibule

malá sklenička sterilovaného celeru

šálek mraženého hrášku

1-2 jablka – raději nakyslejší

zálivka – buď tatarská omáčka

nebo nálev ze sterilovaného celeru, 1 lžička hořčice, pažitka, sůl, 1-2 lžíce oleje

Postup:

  1. Studené vařené maso nakrájíme na tenké proužky.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, scezené kostičky celeru, mražený hrášek, který jsme předem prolili horkou vodou na sítu, nakrájená vařená vejce, nakrájená jablka, pažitku, osolíme a promícháme.
  3. Zalijeme buď pikantní zálivkou z celerového nálevu, nebo promícháme s tatarskou omáčkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?