Salát z vařeného hovězího masa
Ve vedrech není moc chuti na omáčky, tak vyzkoušejte salát…
Suroviny:
300-400 g uvařeného hovězího masa – předního
2 vejce uvařená natvrdo
1 cibule
malá sklenička sterilovaného celeru
šálek mraženého hrášku
1-2 jablka – raději nakyslejší
zálivka – buď tatarská omáčka
nebo nálev ze sterilovaného celeru, 1 lžička hořčice, pažitka, sůl, 1-2 lžíce oleje
Postup:
- Studené vařené maso nakrájíme na tenké proužky.
- Přidáme nakrájenou cibuli, scezené kostičky celeru, mražený hrášek, který jsme předem prolili horkou vodou na sítu, nakrájená vařená vejce, nakrájená jablka, pažitku, osolíme a promícháme.
- Zalijeme buď pikantní zálivkou z celerového nálevu, nebo promícháme s tatarskou omáčkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka