Salát z vařeného hovězího masa

Ve vedrech není moc chuti na omáčky, tak vyzkoušejte salát…

Suroviny:

300-400 g uvařeného hovězího masa – předního

2 vejce uvařená natvrdo

1 cibule

malá sklenička sterilovaného celeru

šálek mraženého hrášku

1-2 jablka – raději nakyslejší

zálivka – buď tatarská omáčka

nebo nálev ze sterilovaného celeru, 1 lžička hořčice, pažitka, sůl, 1-2 lžíce oleje

Postup:

  1. Studené vařené maso nakrájíme na tenké proužky.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, scezené kostičky celeru, mražený hrášek, který jsme předem prolili horkou vodou na sítu, nakrájená vařená vejce, nakrájená jablka, pažitku, osolíme a promícháme.
  3. Zalijeme buď pikantní zálivkou z celerového nálevu, nebo promícháme s tatarskou omáčkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.