Salát z vařeného hovězího masa
Ve vedrech není moc chuti na omáčky, tak vyzkoušejte salát…
Suroviny:
300-400 g uvařeného hovězího masa – předního
2 vejce uvařená natvrdo
1 cibule
malá sklenička sterilovaného celeru
šálek mraženého hrášku
1-2 jablka – raději nakyslejší
zálivka – buď tatarská omáčka
nebo nálev ze sterilovaného celeru, 1 lžička hořčice, pažitka, sůl, 1-2 lžíce oleje
Postup:
- Studené vařené maso nakrájíme na tenké proužky.
- Přidáme nakrájenou cibuli, scezené kostičky celeru, mražený hrášek, který jsme předem prolili horkou vodou na sítu, nakrájená vařená vejce, nakrájená jablka, pažitku, osolíme a promícháme.
- Zalijeme buď pikantní zálivkou z celerového nálevu, nebo promícháme s tatarskou omáčkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?