Hovězí kýta na pivu
Připravte si i pivo na zapití!
Suroviny:
8 plátků hovězí kýty
5 plátků slaniny
4 velké cibule
1 hrnek světlého piva
plnotučná hořčice
tymián
pepř
sůl
Postup:
- Plátky masa osolíme, opepříme a opečeme na nakrájené vyškvařené slanině. Dusíme pokud možno ve vlastní šťávě skoro do měkka.
- Pak plátky masa potřeme hořčicí, jemně posypeme tymiánem a střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka skládáme do dalšího pekáčku. Poslední vrstva musí být cibule. Zalijeme pivem a dáme do trouby zapéci. Když cibule změkne, je hotovo.
- Podáváme s chlebem nebo rýží.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
-
Flemmingova jehněčí kýta
Suroviny: Jehněčí kýta, 4 hlavičky česneku, nať ze tří celerů bez listů, pepř a sůl.
-
Kýta s tropickou omáčkou
Suroviny: 300 g vepřové kýty na plátky, 340 g konzervovaných kousků ananasu, 1 menší cibule nadrobno nasekaná, 2 větší mandarinky (nebo pomeranč), 1 citrón, 2 lžíce...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Anglický humor, který léčí! A nestárne...
Vladimír Kroc, moderátor


Doktor v domě
Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko