Flemmingova jehněčí kýta
Suroviny: Jehněčí kýta, 4 hlavičky česneku, nať ze tří celerů bez listů, pepř a sůl.
Postup: Omytou jehněčí kýtu dáme do pekáče a obložíme ji stroužky česneku a na dva centimetry dlouhé nudličky nakrájeným celerem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dvě až dvě a půl hodiny, podle velikosti kýty. Potom kýtu z pekáče vyndáme, zabalíme ji do alobalu a necháme asi 15 minut odpočívat. Zeleninu a výpek přelijeme do misky, rozmixujeme a prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.