Hlíva ústřičná na víně
Suroviny: 0,5kg hlívy ústřičné, tuk, cibule, sůl,mletý pepř, celer, mrkev, petržel, 200ml bílého vína, pálivá paprika, hladká mouka, smetana ke šlehání, lžička cukru.
Postup: Hlívu nakrájíme a orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dochutíme solí a mletým pepřem. Dále přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme, přidáme papriku, bílé víno, trochu cukru a dusíme asi 15 - 20 minut. Nakonec zjemníme šlehačkou. Jídlo je velmi husté a těžké, doporučujeme podávat s pečivem, těstovinami či houskovými knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.