Grilovaný tatarský biftek
Na 10 porcí: 1kg hovězího roštěnce, 10 dkg cibule, 5 vajec, olej, chilli, mletý pepř, muškátový oříšek, drcený kmín, sůl a nastrouhaný křen.Čerstvé maso rozkrájíme na kousky a dvakrát za sebou umeleme. Přidáme cibuli rozkrájenou nadrobno, vejce, sůl a všechno koření. Ze vzniklé směsi vypracujeme hmotu, z níž připravíme deset bifteků. Potřeme je olejem a grilujeme cca 5 minut z každé strany. Před servírováním na každý biftek přidáme trochu nastrouhaného křenu. Jako přílohu volíme vařené nebo opečené brambory, hranolky, zeleninu a pro dochucení můžeme použít kečup a hořčici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.