Gnocchi se smetanou a špenátem

Píše se to gnocchi, vyslovuje „ňoki“, a když to prozkoumáte blíž, jsou to vlastně trochu jinak tvarované bramborové šišky.

Ingredience
  • 1 balíček gnocchi
  • 2 hrsti listového špenátu (může být i mražený)
  • 200 ml šlehačky nebo smetany na vaření
  • 4-5 stroužků česneku
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • případně trochu světlé jíšky

Postup:

1. Gnocchi připravíme podle návodu na sáčku.

2. Na másle jemně osmahneme plátky česneku – jen mírně, aby nezhořkl. Přidáme špenát, osolíme, zalijeme smetanou a necháme krátce mírně povařit. Kdo má rád hustší omáčku, může mírně zahustit světlou jíškou.

3. Na talíře rozdělíme uvařené gnocchi, na vrch dáme špenátovou smetanovou omáčku a podáváme. Oceníte rychlost přípravy i chuť.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.