Francouzské šunkofleky

Suroviny: 4 brambory, 250 g fleků, 300 g uzeného masa, 5 vajec, 0,25 l smetany, 1 hrnek zmrazené zeleninové směsi, 1 menší cibule, 1 hrst nasekané kudrnky, drcený barevný pepř, vegeta, 200 g tvrdého sýra.

Postup: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Fleky uvaříme do poloměkka, 2 vajíčka natvrdo, uzené nakrájíme na malé kousky a cibuli na půlkolečka. Do poloviny sádlem vymazaného pekáčku navrstvíme střídavě kolečka brambor, měsíčky cibule, kolečka vajec, kousky uzeného, sem tam zapudrujeme pepřem, vegetou a zmrazenou zeleninou. Uvařené a scezené fleky promícháme s kousky uzeného, zbylou zeleninou a 0,75 nasekané kudrnaté nati, lehce opepříme a dochutíme vegetou. Touto směsí vyplníme druhou polovinu pekáče, bramborovou půlku posypeme zbylou kudrnkou a vše zalijeme smetanou s rozkvedlanými 3 vejci, vegetou a pepřem. Pečeme asi 20 - 25 minut v rozpálené troubě. Pak vše posypeme strouhaným sýrem a necháme ve vypnuté peci ještě zatavit.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.