Francouzské kuře po slovensky
Suroviny: 1 kuře, sůl, pepř, olej, máslo, 150 ml bílého vína, 1 lžička solamylu, 150 g uzeného sýra, 200 ml kysané smetany, 1 lžička francouzské hořčice.
Postup: Kuře pokrájejte na menší kousky, osmažte je na směsi oleje a másla. Osolte a opepřete, kousky kuřete přikryjte a duste do měkka. Maso přeložte na teplý talíř. Slijte přebytečný tuk a do výpeku přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali solamyl. Chvíli povařte, přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí. Přidejte smetanu rozmíchanou s hořčicí a vše dobře promíchejte. Kousky kuřete uložte na plech, zalijte omáčkou a vložte do rozehřáté trouby. Zapečte do růžova. Podávejte s bramborovou kaší.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.