Francouzské kuře po slovensky

Suroviny: 1 kuře, sůl, pepř, olej, máslo, 150 ml bílého vína, 1 lžička solamylu, 150 g uzeného sýra, 200 ml kysané smetany, 1 lžička francouzské hořčice.

Postup: Kuře pokrájejte na menší kousky, osmažte je na směsi oleje a másla. Osolte a opepřete, kousky kuřete přikryjte a duste do měkka. Maso přeložte na teplý talíř. Slijte přebytečný tuk a do výpeku přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali solamyl. Chvíli povařte, přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí. Přidejte smetanu rozmíchanou s hořčicí a vše dobře promíchejte. Kousky kuřete uložte na plech, zalijte omáčkou a vložte do rozehřáté trouby. Zapečte do růžova. Podávejte s bramborovou kaší.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!